четвртак, 14. новембар 2013.

FK "Istok 63" - kako smo proslavili 50. veličanstvenih godina

      Pedeset godina od osnivanja, isto toliko godina rada i takmičenja je svakako dobar razlog da se obeleži ovaj veliki jubilej. Od 15. do 18. avgusta 2013. godine, trajale su aktivnosti po već unapred usvojenom programu, koje su imale za cilj da se ovaj događaj proslavi u što svečanijoj atmosferi.


      Program je bio sledeći:

  • 15. avgust 2013.godine. 17h otkrivanje obeležja nastanka Fudbalskog kluba, na gornjem igralištu, 18h paljenje sveća i pomen preminulim igračima i navijacima kluba u crkvi Sv. Ilije. 19h otvaranje izložbe posvećene klubu i selu. Izlagači... Omer Rajković i Moma Janković, u maloj sali Doma kulture. 20h prikazivanje kraćeg filma o klubu i selu, i promocija monografije FK "ISTOK 1963" PLANA, u maloj sali Doma kulture......... 
  • 16.avgust 2013.godine.... 17h-19h Razgledanje izložbe u maloj sali Doma kulture... 17h Mali fudbal na igralištu sportskog centra.... 
  • 17.avgust 2013.godine 17h polufinale i finale u malom fudbalu na igralištu sportskog centra....
  • 18.avgust 2013.godine 16h donošenje zastave Kluba i fudbalske lopte-padobranci "Naša krila". Podizanje zastave uz himnu "Bože pravde".... 17h fudbalska utakmica-veterani.... Prvi tim-Mladji veterani.... 20h Pozdrav predsednika Kluba i uručivanje priznanja, u Velikoj sali Doma kulture. Svečena večera i veselje uz orkestar "Stari prijatelji".
      Dobar deo ovih aktivnosti je snimljen i ovom prilikom imaćete prilike da ih po prvi put vidite. Materijal je u kontinuitetu, nije sečen, skraćivan i montiran. Snimke je ustupio Miroslav Filipović. 
      Veliku zahvalnost dugujemo uredniku Emilu Milojeviću i ljudima sa Kanala M koji su snimili kraći dokumentarni film o klubu, napravili nekoliko priloga o samoj proslavi i ustupili nam svoje fotografije. Ništa manje nismo zahvalni i Vladanu Rakiću koji je ispratio sva ova dešavanja i napravio prilog koji je početkom novembra prikazan u okviru emisije "Žikina šarenica"  na RTS1.
      Sve snimke, priloge sa tv stanica, fotografije i još ponešto postavićemo na ovom sajtu. Krenućemo od osveštavanja obeležja na Gornjoj Utrini 15.avgusta 2013. godine. Pogledajte:

                                              Snimio: Miroslav Filipović
                                          



Нема коментара:

Постави коментар