субота, 5. јул 2014.

Planjanski đaci pešaci (video)

29.06.2014. u Plani
      Sedamdesetak godina je prošlo od kako su prve generacije planjanskih osnovaca išle preko planine Baba u susednu Donju Mutnicu i tamo pohađale sedmi i osmi razred. Deset generacija Planjana rođenih od 1937. do 1946. imaju čega da se sećaju i šta da prepričavaju iz tih dana.

      Trideset jedna godina od kada su se davne 1983. godine u Donjoj Mutnici prvi i jedini put sastala većina đaka pešaka ne samo iz Plane, nego i iz Klačevice i Gornje Mutnice, a trideset godina kako se u kontinuitetu svake godine okupljaju isti ti đaci iz Plane, je bio lep povod da se snimi jedan TV prilog.

Sećanja na putu ka Mutnici
      Stole Veljković jedan od đaka pešaka iz tog vremena je već imao zamisao da se takav događaj zabeleži i ono što kažu, ovekoveči za sva vremena. U njegovom razgovoru sa našim saradnikom, Miroslavom, dolazi se do zaključka da će taj posao najkvalitetnije odraditi Emil Milojević urednik lokalne RTV stanice Kanal "M" sa ekipom. On je uostalom prošle, 2013. godine uradio odličan dokumentarni film o FK "Istok 63". Naravno, ispostavilo se da je odluka da Emil bude autor i ovog priloga bila na mestu. Hvala Emilu i svim učesnicima i saradnicima koji su doprineli da jedna ovakva priča izađe na "svetlo dana". Pogledajte video, nećete se pokajati:


1 коментар:

  1. Miki pozdravljam te. Nemoj nikada da zaboravis tvoju Planu. Moj komentar ti je poznat. Djaci pesaci su i ovog 25. juna obelezili svoj dan. Tvoj tata je napisao jednu pesmu. Pusti Dejanu tvoj mejl da ti posalje.

    ОдговориИзбриши