петак, 27. јун 2014.

Kanali, ali ne oni za navodnjavanje (foto)

Pripreme u ul. Kralja Petra
      Prošlo je oko dvanaest meseci od kada su u 2013. godini počeli radovi na postavljanju instalacija za vodu i gas u selu.  Kao dokaz da se nešto dešavalo jesu kanali koji su sekli ulice uzduž i popreko. Kopalo se, bušilo, postavljalo...

       Kanali su po postavljanju instalacija popunjavani između ostalog i rizlom i tako ostavljeni. Čekalo se na sleganje tla narednih, skoro godinu dana bez znakova koji bi na to upozorili, a vremenom kanali su bivali sve dublji što zbog izbacivanja nasipanog materijala što zbog već pomenutog sleganja tla. Iako je prelazak preko njih uvek bio neprijatan za vozače i dosta stresan za pojedine delove vozila, ljudi su se manje, više navikli na datu situaciju.
         
Crvenim linijama su obeleženi sanirani kanali
      Sredinom ovog meseca (jun 2014.) krenulo se sa konačnim asfaltiranjem kanala. Međutim, dosta neprijatno iznenađenje je usledilo za svakog ko je prvi put došao u kontakt sa ovim sad već napravljenim rovovima, posle otpočetih pripremnih radova. Gornji deo rizle je uklonjen, a kanal je dodatno obrađen te su dobijene izuzetno oštre ivice. Verujte i  pri poštovanju ograničenja brzine od 40km/h skoro je bilo nemoguće zaustaviti vozilo od trenutka kada se prepreka uoči. Onda sledi udar na stajni trap i pominjanje bliže i dalje rodbine. Ni jedan jedini znak upozorenja da su radovi u toku nije postavljen. Veliki propust i izvođača radova i naručioca iz opštine. Ipak, mi ovde u selu još ne vozimo guseničare, već točkaše.

      Naš propust je što jedan takav kanal nismo slikali. No i ta priča je sada iza nas. Ostaje samo neprijatno sećanje i loš kolovoz u ul. Kralja Petra prošaran mnogim zakrpama, udarnim rupama i na pojedinim deonicama sa velikim nanosima peska i rizle. Pominjemo ovu ulicu jer je jedna od najprometnijih u selu. 

Ul. Kralja Petra (kolovoz je u jadnom stanju)

U donjem delu slike ispod ovih nanosa se krije asfalt koga godinama nismo videli

      Na kraju pogledajte slike zakrpljenih rov... tj. kanala. 






      

Нема коментара:

Постави коментар