субота, 28. јун 2014.

Putni pojas na pravcu Plana - Mirilovac

Blato na putu
      Pre petnaestak dana pokazali smo kako se (ne)održava putni pojas na lokalnom putu ka Skorici. Ovom prilikom pokazujemo kako taj pojas izgledna na putu Plana - Mirilovac...
   
      Situacija je možda za nijansu bolja na ovom putnom pravcu, ali je daleko od one koja garantuje neki minimum bezbednog odvijanja saobraćaja. Ne samo što je trava pored puta toliko visoka da u krivini ne vidite da li vam u susret dolazi neko vozilo, ili sustižete, recimo traktor, nego se i okolno rastinje nadvija i suževa kolovoz. Zamislite kako je to kada vam na krivini "iskoči" autobus koji je jednim svojim delom zauzeo vašu kolovoznu traku da ne bi svojom desnom stranom kačio grane. Odvodni kanali su takođe urasli, pa voda teče putem, a ne tamo gde je to predviđeno. Rezultat toga su nanosi blata i šljunka na kolovozu, te je i time bezbednost učesnika u saobraćaju smanjena.

Nije prijatno ući u ovu krivinu. Obratite pažnju na granje koje se nadvilo nad asfaltom

Šljunak koji je nanela voda

Blato
      Da podsetimo put Plana - Mirilovac - Paraćin je asfaltiran u drugoj polovini sedamdesetih godina prošlog veka. U skorije vreme pojedine deonice su rekonstruisane, dok je preostali deo puta u katastrofalnom stanju. Nažalost i na ovim delovima puta koji su ponovo asfaltirani javljaju se ulegnuća, neravnine, pukotine iz kojih raste trava, udarne rupe.

Pukotine i ulegnuća na rekonstruisanoj deonici iz kojih raste trava

Pukotine, a jedva se vidi stubić sa desne strane puta 

Još pukotina
      Evo još par slika koje ilustruju situaciju u kakvom je stanju putni pojas na putu Plana - Mirilovac:



      Da li će se nešto promeiti? Pokazaće vreme.
      

Нема коментара:

Постави коментар