субота, 16. јун 2012.

Kup takmicenja

Sigurno da bi citaoce interesovalI i rezultati postignuti u prijateljskim susretima, no zbog prostora nemozemo ni da ih pobrojimo, ali cemo u nastavku ukratko dati najznacajnije rezultate u Kup takmicenjima.

FK ‘Istok-63’ je najveci uspeh postigao upravo onda kada je bio i najjaci. 13.oktobra 1965. godine "Istok" je osvojio Pehar Omladinskog fudbalskog kupa. U konkurenciji od 16 klubova "Istok" je uspesno savladjivao sve prepreke da bi u finalu savladao na stadionu "Jedinstva" iz Paracina tada veoma jaku ekipu "Sloge" iz Donjeg Vidova rezultatom 1:0 (0:0). U tom takmicenju "Istok" se najvise namucio u utakmici sa "Moravom" iz Savca koja je bila savladana boljim izvodjenjem jedanaesteraca. Nas tim je tad poveo sa 1:0 kako je zavrseno prvo poluvreme. Kraj utakmice docekan je rezultatom 2:2 pa kako ni produzeci – dva puta po 15 minuta nisu doneli promene rezultata, boljim izvodjenjem jedanaesteraca "Istok" je slavio pobedu od 6:5. Bilo je to 2. avgusta 1965. godine kada smo, zbog sabora u Plani imali samo Matic Tomislava od publike. Sastav ekipe “Istoka” koja je osvojila kup izgledao je ovako: Miletic A. ‘8’, Ljubicic ‘8’, Miletic M. ‘9’, Veljkovic ‘9’, Bogdanovic R. ‘9’, Rusimovic ‘9’, Dinic D. ‘8’, Filipovic D. ‘8’, Stanojlovic J. ‘8’ i Golubovic ‘8’.

Naravno posle utakmice bilo je slavlja, najpre kod “Tri grozda” pa onada u Plani.

U ovom takmicenju “Istok” je bio u prethodnoj 1977. godini na domaku da ponovi uspeh. Medjutim, u finalu je doziveo poraz na istom stadionu od “Hajduka” iz Cepura rezultatom 1:0, ali je u ovoj godini takodje u finalu, pa na kraju pozelimo “Istoku” mnogo uspeha i ne samo u ovom kupu vec i u svim narednim kup, prvenstvenim i prijateljskim takmicenjima.

Imamo jos toliko prostora da kazemo da je FK ”Istok-63” odigrao oko 380 utakmica sa gol razlikom od 925:696. Veci broj igraca postigao je preko 100 golova, najvise ih je dao Dragoslav Filipovic. Jedan broj igraca je ‘zaradio’ meniskuse, a skoro svi cvorove po nogama, ali radost koju je "Istok" doneo i donosi nezaboravna je.

Zato, ziveo "Istok-63"

Нема коментара:

Постави коментар