субота, 16. јун 2012.

Sezona 1964/65 II

...“Istoka” se pojavio Stanic Zivko, jos u to vreme veteran u ekipi, a na golu je bio veoma dobar. Na ovoj utakmici uruceni su buketi cveca Ljubi Filipovicu i Gradi Dinicu koji su morali na odsluzenje vojnog roka.

Utakmice u devetom i desetom kolu “Istok” dobija sa po 3:0 jer ni “BSK” iz Buljana niti “Morava” iz Savca nisu izmirili svoje obaveze prema sudijskoj organizaciji. U sledecem jedanaestom kolu “Istok” igra nereseno sa ekipom “Mladosti” iz Sikirice, a u dvanaestom “Istok” je naneo veliki poraz do tada najveci, “Slogi” iz Donjeg Vidova. Krupnim slovima zapisan je rezultat 11:1 (3:0). Ceo tim “Istoka” igrao je izvrsno. Gosti su zakasnili i utakmica je mogla da se dobije sa 3:0, ali na zahtev drugova iz Vidova utakmica je odigrana, ali po njih i bolje da nije. Rekli su nam da ovakav poraz nisu dozeiveli. Evo sastava tima i ocene igraca, kako je to izvestac sa utakmice zapisao: Miletic A. ‘9’, (Stanic Z. ‘8’), Stanic B. ‘8’, Miletic M. ‘8’, Gajic B. ‘9’, Filipovic D. ‘9’, Gajic B. ‘9’. Dinic Drena ‘9’, Rusimovic Z. ‘9’, Bogdanovic R. ‘9’, Vasiljevic Vita ‘9’, (Ignjatovic Z. ‘8’) i Veljkovic S. ‘9’. Golove na utakmici postigli su: Veljkovic 3, Bogdanovic 2, Dinic Drena 2, a po jedan Ignjatovic Z. Rusimovic Z. Gajic Branko i Filipovic D.
U fudbalu se desavaju i prekidi utakmica, napustanje terena, iskljucivanje igraca itd.

U treinaestom kolu u 78 minuti igre, igraci “Istoka” su napustili teren “Heroja” iz Busilovca. Sa ove utakmice zapisano je da su igraci “Heroja” centar-for i levi half prosto kidisali na nase igrace i kada je silom prilika primljen neregularan gol teren je napusten.

U sledeca dva kola “Istok” belezi pobede: od “Mladosti” iz Rasevice” sa 3:0 i “Slobode” iz Krezbinca sa 5:0.

Uprava kluba u to vreme izgledala je ovako: Aksentijevic Radmilo - predsednik, Ignjatovic Zivomir – zamenik, Miletic Andra – sekretar, Milosavljevic Grada – blagajnik, Ivanov Dimitar – trener, Stanic Branko – tehnicki referent i Stanic Zivko – clan. U disciplinsku komisiju su: Dinic Stojadin, Urosevic Milivoje i Matic Marko.

Za prolecni deo za tehnickog referenta izabran je Lukic Ljubisa, a za njegovog pomocnika Djokic Zarko, a za trenera Filipovic Dragoslav i blagajnika Janko Stanojlovic.

Evo rezultata u prolecnom delu prvenstva 1965. godine :

  1. “Buducnost“ Lebina – “Istok“ / 4:3 (3 :1)
  2. “Istok” – “Razvitak” Mirilovac / 3:0 (parforfe)
  3. “Juhor” Potocac – “Istok” 3:0 (parforfe)
  4. “Istok” – “Jedinstvo” Ratare 4:2 (1:2)
  5. “Radnik” Davidovac – “Istok” 0:3 (parforfe)
  6. “Zemljoradnik” Striza – “Istok” 7:1 (2:1)
  7. “Radnicki” Tekija –“Istok” 1:0 (0:0)
  8. “Istok” – “Napredak” Drenovac 0:5 (0:3)
  9. “Istok” – “BSK” Buljane 3:0 (parforfe)
  10. “Morava” “Savac” – “Istok” 4:4 (2:3)
  11. “Istok” – “Mladost” Sikirica 8:0 (2:0)
  12. “Istok” – “Heroj” Busilovac 1:1 (0:0)
  13. “Istok” – “Sloboda” Krezbinac 3:0 (parforfe)
  14. “Mladost” Razevica – “Istok” 3:0 (parforfe)
  15. “Sloga” D.Vidovo – “Istok” 3:0 (parforfe) 
Kao sto se vidi 7 utakmica nije odigrano. Na utakmici u Lebini pred 1000 gledalaca, od 0:3 greskama golmana Bogdanovic Slobodna “Istok” izjednacuje na 3:3, ali su domaci morali pobediti. Sudija je na 3 minuta pre kraja morao svirati penal pa su domaci pobedili, a isti sudija nam je priznao posle utakmice da je morao “cuvati glavu”.

Istakli su se Stanojlovic J. Filipovic D. i Stanic B. Na toj utakmici putovalo se “pesice na laz” mirilovacki. Kako je igraliste bilo neobelezeno cesto je publika bila akter dogadjaja na terenu i to "zenska" publika. Kako Zikica bese brz po krilu, a na oko simpatican cesto je bio na meti mladih devojaka iz dva razloga. Jedan sto je brz pa moze dati gol, a drugi je vec spomenut. Jednog momenta sudija prekide igru i dosudi faul za nas tim i pritrca da opomene igraca koji "pokosi" Zikicu, ali takvog igraca nebese nigde. Lepa, sinpaticna devojka "pocrvene" i brzo se izgubi u publici i osta nekaznjena, jer je samo tog trenutka bila 12 igrac.

I hrabri nas rezervni igrac Bole dobi dva "samara" od jednog Lebinca prilikom izvodjena jedanaesterca zato sto je stajao kod ugla za izvodjenje kornera.

Disciplina je od prvih dana zavodjena, pa su Miletic M. i Ljubicic D. dobili po utakmicu neigranja na svom terenu zato sto nisu putovali u Potocac.

U ovoj polusezoni u timu upadaju: Ristic Toplica, a na golu se smenjuju Bogdanovic Radomir i Slobodan, a golman Miletic A. postaje centar-for.

Na utakmici u Tekiji nas tim nastupa sa 10 igraca jer Ignjatovic Z. kasni opravdano. Naime on je biciklom morao da zavrsi neki privatni posao u Svetozarevo (Jagodina) pa kako se Morava izlila kod Cuprijskog mosta on “zakasni” skoro celo prvo poluvreme. Zaljubljenost u fudbal ipak je bila jaka i odjednom Zika se pojavi iz kukuruza baci biciklu i za tren oka upade u ekipu da pomogne svome timu, nasta su mu svi igraci posle utakmice cvrsto stisnuli ruku.

Od FK ”Napredak” Drenovac doziveli smo tezi poraz na svom terenu, a utakmicu je sudio sekretar naseg kluba Ivanov Dimitar.

Dramaticna utakmica i sa puno smesnih dogadjaja odigrana je u Savcu sa FK “Morava” 4:4. Hronicar je zapisao: "Igralo se na "sprudu" kraj Morave po pesku do kolena pred oko 100 ljudi. "Istok" u sastavu : Bogdanovic R. ‘7’, Ljubicic D. ‘7’, Stanic B ‘7’, Stanojlovic J. ‘8’, Gajic Buda ‘8’, Rusimovic Z. ‘7’, Dinic Drena ‘7’ , Miletic A. ‘7’ Filipovic D. ‘8’, Golubovic B. ‘7’, Ignjatovic Z. ‘7’.

Ovakvog sudiju nasi igraci nisu jos videli, najveci je krivac za ovakav rezultat. Kod pravednog sudije rezultat bi bio najmanje 6:2 za "Istok". Ovaj sudija je ponistio nasa dva gola, a dosudio dva nepostojeca jedanesterca za domace. Produzio je utakmicu za nekoliko minuta kako bi domaci izjednacili. Posle guzve, pitanje je kako je ostao bez batina. Ovakav sudija bi trebalo da nas ne sretne nigde.

Domaci igraci su vesto koristili svoj teren pa su uvek kad je lopta bila u njihovom posedu prvo sutirali pesak u ocima nasih igraca pa onda loptu. Pred kraj utakmice kada je doslo do guzve oko sudije i toliko hladnokrvni "Generacija" kako smo zvali Ljubicic Dusana morao je da se iznervira i bez mnogo reci sa "skriputom zubi" skrenu paznju sudiji, ovaj je to razumeo i prvi posle utakmice biciklm "pobegao" u pravcu Paracina".

Golman Bogdanovic R. nemajuci prigodne kopacke, a po mekom pesku branio je bos.
"Mladost" iz Sikirice je "isprasena" sa 8:0 i da gosti nisu napustili teren bilo bi jos vise.
Po tradiciji borbena i naelektrisana utakmica odigrana je sa FK "Heroj" Busilovac na nasem terenu nereseno 1:1. Izvestac je zapisao da je vodeci gol za "Istok" preko Stanojlovic J. retko vidjen i na terenima I lige (savezna) udarcem preko 35 metara u uglu gde se spajaju stativa i precka.

Na kraju ovog prvenstva "Istok-63" je zauzeo 9 mesto sa 13 pobeda, 15 poraza i dve neresene igre i indenticnom gol razlikom 69:69 i 28 bodova.

U takmicenju za kup dostojno smo se revansirali ekipi “Napretka” iz Drenovca sa 6:2 sto je zapisano crvenim slovima. Strelci su bili Stanojlovic J. 4, Bogdanovic R. 1 i Ignjatovic Z. 1 gol.

Нема коментара:

Постави коментар