субота, 16. јун 2012.

Sezona 1967/68 I 1968/69

U fudbalskom podsavezu Svetozarevo (informacije), “Istok” je medjutim igrao samo jednu polusezonu zbog teskog finansijskog stanja. “Istok” je dobio i pojacanja, doveo je u svoje redove Ibrahimovic Djordja, Milovanovic Stamena i Jovanovic Milana. Mora se reci da i sloga medju igracima tada nije bila na visini pa ni u upravi kluba te je nas tim gubio utakmicu za utakmicom. Doduse pobedio je ekipu
"Crnog vrha" iz Deonica sa 2:1 igrao sa "Rudarom" iz Senskog rudnika na protivnickom terenu nereseno 3:3, nesretno izgubio na svom terenu od "Napredka" iz Kusiljeva sa 2:3 (1:0) i od "Sumadije" iz Tresnjevice sa 3:1 (0:1). Da sada ovom prilikom samo jos napomenemo da se u ovoj ligi takmicile jos ekipe : "Mladi borac" iz Sedlara, "Jedinstvo" iz Mijatovca, "Partizan" iz Glogovca i "Partizan" iz Majura, "Buducnost" iz Glavice, "Tekstilac" iz Paracina i "Rembas" iz Resavice.

Te sezone iz Podsaveza nije ispala ni jedna ekipa, ali se "Istok" u narednoj 1968/69 godini takmici u Prvoj opstinskoj ligi i zauzima sesto mesto sa 9 pobeda jednem neresenom utakmicom i 7 poraza sa osvojenih 17 bodova i kolicnikom 39 :32.

Нема коментара:

Постави коментар